Skip to main content

Χιονιάς εξπρές στην Κεντρική Μακεδονία: Πού θα χιονίσει, βουτιά του υδράργυρου (φωτο)

Χιόνια και στην Κεντρική Μακεδονία από την κακοκαιρία «Ελπίδα» - Δείτε τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στις πρωτεύουσες των 7 νομών

Ψυχρό μέτωπο που συνδέεται με την επερχόμενη κακοκαιρία «Ελπίς» θα διασχίσει την Κεντρική Μακεδονία έως το βράδυ της Παρασκευής 21/01 με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Παρασκευής 21/02 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας και από το απόγευμα της Χαλκιδικής.

Οι βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Πιερίας θα δώσουν τη θέση τους σε χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 21/01 προς Σάββατο 22/01. Τις ίδιες περίπου ώρες, βροχοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Χαλκιδικής.

Τέλος οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 5 μποφόρ.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται στις πρωτεύουσες των 7 νομών της Κεντρικής Μακεδονίας έως το μεσημέρι της Δευτέρας 24/01.