Skip to main content

Χίος: Τηλεφώνημα φάρσα για βόμβα καθυστέρησε μιάμιση ώρα την αναχώρηση πλοίου

Τηλεφώνημα φάρσα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο πλοίο «Νήσος Σάμος» έγινε σήμερα - Ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 21.30.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των επιβατών και του πληρώματος του «Νήσος Σάμος» καθώς καθυστέρησε να αναχωρήσει λόγω φάρσας για ύπαρξη βόμβας στο πλοίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Politischios, το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 21:30 από τη Χίο ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού 10 λεπτά νωρίτερα υπήρξε τηλεφώνημα για την ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου εντός του πλοίου - πιθανά εκρηκτικού μηχανισμού. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν από τα μέλη του πληρώματος του «Νήσος Σάμος», οι επιβάτες του πλοίου με προορισμό τα Ψαρά και τον Πειραιά.

Ειδικότερα, το πλήρωμα μέσα από τα μεγάφωνα του πλοίου, ενημέρωσε για την πιθανή ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου και ζητήθηκε ο έλεγχος καμπινών και χώρων εντός του πλοίου.

Την επιχείρηση ελέγχου συντόνισε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με κλιμάκιο 10 ατόμων, το πλήρωμα του πλοίου και σκύλος της αστυνομίας.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα με αποτέλεσμα το πλοίο να αναχωρήσει στις 23:02, για Πειραιά με ενδιάμεσο σταθμό τα Ψαρά.