Skip to main content

Χειροπέδες σε 19χρονο Πακιστανό που μετέφερε μετανάστες

Διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτοκίνητο πέντε άτομα, τα οποία στερούνταν παντελώς εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στη σύλληψη ενός 19χρονου Πακιστανού διακινητή μεταναστών, προχώρησαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτοκίνητο πέντε άτομα, τα οποία στερούνταν παντελώς εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι (από το Πακιστάν και το Νεπάλ), εισήλθαν παράνομα στη χώρα από άγνωστο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κατέβαλαν χρηματικό ποσό προκειμένου να μετακινηθούν προς χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Ακόμα, στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών Υπηρεσιών και εξέτασης καταγγελλομένων, εντοπίστηκε ηλικιωμένος, ο οποίος χωρίς τη σύναψη μισθωτηρίου, εκμίσθωνε δύο διαμερίσματα ιδιοκτησίας του που βρίσκονται στην περιοχή της Νεάπολης, σε συνολικά πέντε αλλοδαπούς, τέσσερις εκ των οποίων στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και ο πέμπτος κατείχε ληγμένο υπηρεσιακό σημείωμα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη παροχή καταλύματος σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.