Skip to main content

CHL: Σκόμινα στον τελικό Τότεναμ-Λίβερπουλ, VAR ο Τσβάιερ του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ο 42χρονος Σλοβένος ρέφερι ορίστηκε από την UEFA να σφυρίξει το μεγάλο παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι ο Νταμίρ Σκόμινα θα είναι ο διαιτητής του τελικού του Champions League ανάμεσα σε Τότεναμ και Λίβερπουλ την 1η Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

Επιπλέον, ο Φέλιξ Τσβάιερ, που διαιτήτευσε τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ-ΑΕΚ θα έχει το ρόλο βοηθού VAR.

Ο 42χρονος Σλοβένος ρέφερι φέτος ήταν διαιτητής σε επίπεδο Champions League, αφού σφύριξε σε τέσσερα παιχνίδια, δύο στους ομίλους και άλλα δύο στη φάση των «16», όπως και σε άλλα δύο στο Europa League.

Ο Σκόμινα δεν έχει σφυρίξει ποτέ τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αν και ήταν τέταρτος στον τελικό του «Wembley» το 2013 ανάμεσα σε Μπάγερν Mονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ ήταν διαιτητής και στον περσινό ημιτελικό, που βρέθηκαν αντιμέτωπες Ρόμα και Λίβερπουλ στο «Olimpico».

Το 2017 διαιτήτευσε τον τελικό του Europa League μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Άγιαξ στη Στοκχόλμη, όπως και το Super Cup το 2012, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης στην Πράγα.

Βοηθοί του θα είναι οι επίσης Σλοβένοι, Γιούρε Πράπροτνικ και Ρόμπερτ Βούκαν, ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα αναλάβει ο Ισπανός, Ματέου Λαόθ. Στο δωμάτιο του Video Assistant Referee θα βρίσκονται ο επικεφαλής Ντάνι Μακέλι από την Ολλανδία, με βοηθούς τους Πολ Φαν Μπούκελ, Φέλιξ Τσβάιερ (που σφύριξε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας) και Μαρκ Μπορς.