Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μολονότι ο νόμος περιλαμβάνει τους όρους 'έκτακτη ανάγκη', το Χονγκ Κονγκ δεν τελεί υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημείωσε η Κάρι Λαμ.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επικαλέστηκαν σήμερα έναν πολύ παλιό νόμο περί έκτακτης ανάγκης για να απαγορεύσουν στους διαδηλωτές να φορούν μάσκες κατά τις κινητοποιήσεις τους, πυροδοτώντας νέες διαμαρτυρίες στο κέντρο της ημιαυτόνομης αυτής περιοχής της Κίνας.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει από τον Ιούνιο την χειρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του από τη μεταβίβαση της κυριαρχίας του από τη Βρετανία στο Πεκίνο το 1997, με σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις και ολοένα και πιο βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και σε διαδηλωτές που φορούν μάσκες.

Σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, στο πρόσωπο της οποίας εστιάζεται το κίνημα διαμαρτυρίας, επικαλέστηκε διατάξεις έκτακτης ανάγκης που χρονολογούνται από το 1922 για να απαγορεύσει την χρήση μάσκας στις διαδηλώσεις.

"Πιστεύουμε ότι ο νέος νόμος θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους βίαιους διαδηλωτές και τους μασκοφόρους ταραχοποιούς και θα βοηθήσει την αστυνομία στην αποστολή της για την διατήρηση της τάξης", δήλωσε η Λαμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την οποία σημείωσε ότι η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η χρήση του νόμου αυτού δεν σημαίνει ότι η κυβέρνησή της κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο ημιαυτόνομο αυτό έδαφος.

"Μολονότι ο νόμος περιλαμβάνει τους όρους 'έκτακτη ανάγκη', το Χονγκ Κονγκ δεν τελεί υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης", σημείωσε η Κάρι Λαμ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ