Skip to main content

Χόρευε στη βροχή o ΠΑΟΚ, 5-0 την Παναχαϊκή στην Τούμπα (video)

Ο «Δικέφαλος» έκανε πάρτι κόντρα στους Αχαϊούς και συνεχίζει πλέον στους «8» του κυπέλλου με μοναδικό στόχο το «θρι-πιτ».

Ευρεία νίκη με 5-0 επί της Παναχαϊκής κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κατά τη ρεβάνς των δύο ομάδων για τη φάση των «16» στο κύπελλο Ελλάδος.

Ο «Δικέφαλος» συνεχίζει στην προημιτελική φάση του θεσμού με την κλήρωση των «8» να διεξάγεται την προσεχή Παρασκευή στις 12:00.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης και το βρήκε μόλις στο 5' όταν ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μάτος έπιασε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καπούταγλη για το 1-0.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε δύο καλές ευκαιρία για να βάλει και άλλο τέρμα, αρχικά στη φάση του 17' όταν ο Μπίσεσβαρ βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Ζαμπά αλλά ο Βραζιλιάνος έστειλε τη μπάλα εκτός ενώ στο 25' και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάτος έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπούταγλη.

Σημειώνεται πως οι Αχαιοί έχασαν την πρώτη τους αξιόλογη φάση στο 21' καθώς ο Πολίμος γύρισε τη μπάλα στον Κυνηγόπουλο αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να την βρει καλά με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και ανταμείφθηκαν στο 37' όταν ο Ακπόμ έγινε παραλήπτης της μπάλας πασάροντας στον Ζαμπά που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα πετυχαίνοντας το 2-0.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς λίγο έλειψε να σκοράρουν για τρίτη φορά πριν τη λήξη του ημιχρόνου όταν στο 44' ο Καπούταγλης απέκρουσε τις δύο προσπάθειες του Σάχοβ.

Με την... σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν ξανά καθώς στο 46' ο Ζαμπά από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Λημνιό που πλάσαρε τον Καπούταγλη κάνοντας το 3-0.

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να σφυροκοπεί τους «κοκκινόμαυρους» και στο 49' ο Μπίσεσβαρ πλάσαρε όμως ο Καπούταγλης απέκρουσε σωτήρια ενώ ο Σάχοβ στη συνέχεια της φάσης δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 54' όταν ο Λημνιός έκανε υπέροχη ενέργεια από τα δεξιά και μπαίνοντας στην περιοχή έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Ζαμπά με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει τον Καπούταγλη πετυχαίνοντας το 4-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους κυπελλούχους Ελλάδος έβαλε στο 67' ο Μίσιτς που εξαπολύοντας ένα ωραίο δεξί σουτ με το εξωτερικό, κάρφωσε τη μπάλα στη γωνία του Καπούταγλη διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (67' Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Σάχοβ, Ελ Καντουρί (73' Καρέλης), Λημνιός, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (57' Μίσιτς), Ακπόμ.

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Σταμόπουος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (60' Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης (53' Μαυριάς), Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75' Μασούρας).

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα