Skip to main content

Χωρίς θέρμανση το 63ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης- Τι απαντά ο δήμος

Η διευθύντρια του σχολείου καταγγέλλει ότι έχει ενημερώσει επανειλημμένα τον δήμο Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα με τη θέρμανση.

Χωρίς θέρμανση έμειναν σήμερα οι μαθητές του 63ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην οδό Σελίτσης, ενώ σε ανάλογο κίνδυνο βρίσκονται και άλλα δέκα περίπου δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 63ου δημοτικού σχολείου Βασιλική Αδαμίδου από χθες «στέγνωσε» ο λέβητας πετρελαίου, με αποτέλεσμα να μην έχει θέρμανση το κτήριο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ίδια έχει ενημερώσει επανειλημμένα τον δήμο Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα με τη θέρμανση.

«Από χθες τελείωσε το πετρέλαιο, ενώ από την αρχή της σχολικής δεν έχει γίνει και συντήρηση στα καλοριφέρ. Είχαμε ένα υπόλοιπο στον καυστήρα το οποίο έφτασε μέχρι χθες», υπογράμμισε στη Voria.gr η κυρία Αδαμίδου. Το πρόβλημα με τη θέρμανση στα δημοτικά σχολεία έχει δημιουργηθεί εξαιτίας κωλυμάτων στον κεντρικό διαγωνισμό που διενεργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης για την προμήθεια πετρελαίου.

Σήμερα πάντως με παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη, δόθηκε λύση. «Στέλνουμε σήμερα στο σχολείο πετρέλαιο. Η διεύθυνση του σχολείου μας ειδοποίησε μόλις χθες για το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης, στη Voria.gr.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιούλη Ρανέλλα σημείωσε ότι από την αρχή της χρονιάς είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν με την θέρμανση.

«Ο κεντρικός διαγωνισμός για την προμήθεια του πετρελαίου δεν έχει προχωρήσει, έχει κωλύματα. Ενημερώσαμε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση από την αντιδημαρχία Οικονομικών που «τρέχει» τον διαγωνισμό», υπογράμμισε. Όπως ανέφερε, υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενα προβλήματα με το πετρέλαιο και σε άλλα δέκα σχολεία, τα οποία λειτουργούν αυτή τη στιγμή με το απόθεμα από την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση του δήμου, ο διαγωνισμός για την προμήθεια πετρελαίου στα Νομικά Πρόσωπα κηρύχθηκε δύο φορές άγονος γι΄ αυτό υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. «Το θέμα κόλλησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητήσαμε σήμερα από την Πάρεδρο να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να το βάλουν σε προτεραιότητα», σημειώνουν από τη διοίκηση.