Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης: Κανένας σοβαρός προγραμματισμός από την κυβέρνηση για το περιβάλλον

Η κυβέρνηση έχει αφήσει και το περιβάλλον και την πολιτική προστασία στο έλεος των συμφερόντων, δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον δήμαρχο της Βάρης-Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, είχε την Κυριακή το μεσημέρι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την πυρκαγιά του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «ο δήμαρχος ενημέρωσε με τη βοήθεια χάρτη το κλιμάκιο, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς της 4ης Ιουνίου 2022 στην περιοχή, ενώ από τη συζήτηση προέκυψε ότι σημειώθηκε μεγάλη χρονική καθυστέρηση μέχρι την πρώτη επέμβαση στο πύρινο μέτωπο. Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και προβλήματα συντονισμού της επιχείρησης».

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο αναπληρωτής γραμμτέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής.

Στην δήλωσή του μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε: «Δυστυχώς, παρά την περσινή καταστροφή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σαν να μην είδε τίποτα. Σημειώθηκε πολύ μεγάλη καθυστέρηση μίας ώρας από την έναρξη της πυρκαγιάς για να ανταποκριθεί. Πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί στον δήμο Γλυφάδας. Επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και η μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που μπορεί να γίνει είναι η απομάκρυνση του επιτελικού χάους της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ακολούθως, υποστήριξε ότι «έπρεπε από τον Μάιο και νωρίτερα να έχουν γίνει ενέργειες για την πυροπροστασία. Ελπίζουμε οι απαραίτητες δράσεις να μην γίνουν μετά από ένα μήνα από το υπερταμείο, με απευθείας αναθέσεις. Πρέπει να σταματήσουν να αξιοποιούν την κλιματική κρίση για να κάνουν δουλίτσες.

Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει κανέναν σοβαρό προγραμματισμό, και έχει αφήσει και το περιβάλλον και την πολιτική προστασία στο έλεος των συμφερόντων».