Skip to main content

Χρηστίδης: Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή επέλεξε να διαχειριστεί το ζήτημα με την ΠΓΔΜ με εσωτερικούς όρους, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάυλος Χρηστίδης, σημειώνοντας πως αυτή είναι μία συμφωνία που δημιουργεί προβλήματα στα εθνικά μας συμφέροντα.

«Ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή επέλεξε να διαχειριστεί το ζήτημα με την ΠΓΔΜ με εσωτερικούς όρους. Γι’ αυτό ακριβώς, παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά του έχει πει από την αρχή να έχουμε τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν προχώρησε ποτέ στην επιβεβαίωση της Εθνικής Γραμμής η οποία είχε απαντήσει σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα», σημείωσε.

«Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, φτάσαμε σε μία συμφωνία η οποία παραβιάζει τις αρχές της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και δεν διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα, τόσο στο κομμάτι για την nationality όσο ακόμα και στο κομμάτι του τρόπου με τον οποίο αναγνωρίζεται μια σλαβική γλώσσα ως μακεδονική γλώσσα. Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία, απολύτως καθαρά, είναι μία συμφωνία που δημιουργεί προβλήματα στα εθνικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, να έχουμε μία κυβέρνηση η οποία χαράσσει ένα δρόμο όπου, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή λένε ότι προχωράνε μαζί και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο βγαίνει ο κ. Σκουρλέτης και βρίζει τον κ. Καμμένο, βγαίνουν στελέχη των ΑΝΕΛ και βρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ κοκ. Αυτό είναι κάτι το οποίο στην καθημερινότητα έχει συνέπειες. Για παράδειγμα, έχουμε στο ίδιο υπουργείο την κ. Γεροβασίλη η οποία λέει ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι υπέροχος νόμος ενώ η κυρία Παπακώστα λέει ότι πρέπει να καταργηθεί».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «είναι δεδομένη η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες λιάζονται. Δεν τους έχουν διαχωρίσει όπως προβλεπόταν και μένουν εκεί αυτή τη στιγμή 8000 και πλέον άνθρωποι, ενώ θα έπρεπε να έχει περίπου 3000 ανθρώπους. Με μία τουαλέτα ανά 50 περίπου ανθρώπους και 5 σύρτες στις γυναικείες τουαλέτες. Όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, εντός των ελληνικών συνόρων, χωρίς να τους ενοχλεί και να κάνουν τίποτα απολύτως».