Σάββατο 17 Αυγούστου 2019
x

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως εκτός από τα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας, στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τα εμπορικά σήματα.

«Προβληματική» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παύλος Χρηστίδης.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι «οι προκλήσεις που μπήκαν στην πορεία και από τον κ. Ζάεφ και από μια σειρά παραγόντων αλλά και η ανάγκη κάποιων βουλευτών για τροποποιήσεις επιβεβαιώνουν τη Φώφη Γεννηματά στο ότι η συμφωνία δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα παρά λύνει». Όπως εξήγησε, εκτός από τα ζητήματα της ιθαγένειας, της γλώσσας, στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τα εμπορικά σήματα «και αυτή είναι μια πρόκληση την οποία οφείλουμε να δούμε γιατί αφορά τη ζώσα οικονομία».

Ο κ. Χρηστίδης διαχώρισε τη θέση του ΚΙΝΑΛ από αυτή της ΝΔ: «Έχουμε ριζικά διαφορετική άποψη και από τη ΝΔ η οποία εκ των προτέρων άλλαξε τη γραμμή της και είπε ότι δεν θα ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία. Εμείς θέλουμε συμφωνία με τους γείτονές μας, θέλουμε να υπάρχει διπλωματική οδός, αυτό όμως που θέλουμε είναι η Ελλάδα των επόμενων γενεών να συνεχίσει να είναι κυρίαρχη στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη αυτό δεν διασφαλίζεται όταν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι Μακεδόνας».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε τη σημασία της ανάδειξής τους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στο πλαίσιο της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας. «Χρειάζεται εθνική στρατηγική κυρίως σε ό,τι αφορά τα ανατολικά μας σύνορα και έχουμε στα χέρια μας όπλα τα οποία πρέπει να θέσουμε στο τραπέζι και στα ευρωπαϊκά και στα διεθνή φόρα και μας έχει δώσει η Τουρκία επανειλημμένως αφορμές και αιτίες» σημείωσε.

«Στο Ευρωκοινοβούλιο οφείλουμε να δούμε τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε και γύρω από τη χρηματοδότηση της Τουρκίας και γύρω από την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας και εντός των συνόρων αλλά και εκτός των συνόρων» πρόσθεσε
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ