Skip to main content

CL: Ο Μέσι πάει τη Μπάρτσα στον τελικό, 3-0 τη Λίβερπουλ (video)

Με σκόρερ τον Αργεντινό μάγο αλλά και τον Σουάρες, οι «μπλαουγκράνα» απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για τη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο «Anfield».

Έτοιμη να προκριθεί στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια είναι η Μπαρτσελόνα που επικράτησε με 3-0 της Λίβερπουλ στο «Camp Nou» για την ημιτελική φάση του θεσμού.

Οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ στο 26’ με ωραία προβολή του Σουάρες ενώ μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Ουρουγουανός επιθετικός φέτος στη διοργάνωση.

Η καλύτερη ευκαιρία για τους «κόκκινους» χάθηκε στο 35’ όταν ο Μανέ δεν κατάφερε από θέση βολής να πλασάρει σωστά στέλνοντας τη μπάλα μακριά άουτ.

Μάλιστα, στο 13’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από προσπάθεια του Μέσι, η μπάλα ήρθε σε επαφή με το χέρι του Ματίπ όμως ο Ολλανδός διαιτητής Κάϊπερς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μέσι πήρε την σκυτάλη για τους Καταλανούς καθώς στο 75’ πλάσαρε σε κενή εστία αυξάνοντας το προβάδισμα της ομάδας του ενώ στο 82’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ κάρφωσε τη μπάλα στη γωνία του Άλισον διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγγλική ομάδα έχασε σπουδαία ευκαιρία για να προσδώσει άλλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη στο «Anfield» καθώς ο Σαλάχ κατάφερε ολομόναχος να στείλει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης