Skip to main content

CL: Προβάδισμα τελικού για Άγιαξ, 1-0 την Τότεναμ στο Λονδίνο (video)

Το γκολ του Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ δίνει πλεονέκτημα στον «Αίαντα» ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη στη «Johan Cruyff Arena».

Προβάδισμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Champions League πήρε ο Άγιαξ που επικράτησε με 0-1 της Τότεναμ στο «Tottenham Hotspur Stadium» για τα ημιτελικά του θεσμού.

Στο Λονδίνο, το συγκρότημα του Έρικ Τεν Χαγκ έκανε σημαντικό βήμα για να βρεθεί στο μεγάλο παιχνίδι της Μαδρίτης την 1η του Ιούνη και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 23 ολόκληρα χρόνια χάρις στο γκολ που πέτυχε με πλασέ στο 15’ ο Φαν Ντε Μπεκ.

Σημειώνεται πως ο «Αίαντας» είχε δοκάρι στο 78’ με σουτ του Νέρες ενώ αντίθετα ήταν αισθητή η απουσία των Κέϊν-Σον για τα «σπιρούνια» που δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ονάνα παρά ελάχιστες φορές από προσπάθειες των Μόουρα-Γιορέντε.

Μάλιστα για τους γηπεδούχους αποχώρησε τραυματίας στο 39’ ο Φερτόνχεν που συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του, Αλντερβάιρελντ.

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ (Ποτσετίνο): Λορίς, Τρίπιερ (80' Φόιτ), Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν (39' λ.τρ. Σισοκό), Ρόουζ (79' Ντέιβις), Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Γιορέντε, Λούκας Μόουρα.

Άγιαξ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Σένε (65' Μαζραουί), Ντε Γιονγκ, Ζιγές (87' Χούντελααρ), Φαν ντε Μπεκ, Νέρες, Τάντιτς.