Skip to main content

CNN Brasil: Καθαροί οι πνεύμονες του προέδρου Μπολσονάρου

Ο Μπολσονάρου παρουσίασε ορισμένα συμπτώματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αν και τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.

«Καθαροί» είναι οι πνεύμονες του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil, μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Ο Μπολσονάρου παρουσίασε ορισμένα συμπτώματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αν και τα επίσημα αποτελέσματα, σύμφωνα με το ΑΠΕΜΠΕ, αναμένονται κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

Ο Μπολσονάρου έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορωνοϊού και έχει αποκαλέσει «γριπούλα» την COVID-19, επιμένοντας να αξιώνει επάνοδο στην ομαλότητα για να μην πληγεί η οικονομία παρότι η Βραζιλία ξεπέρασε χθες τους 65.000 θανάτους και τα 1,6 εκατ. κρούσματα μόλυνσης.

Το CNN Brasil και η εφημερίδα Estado de S.Paulo ανέφεραν ότι ο πρόεδρος είχε συμπτώματα, ιδίως πυρετό.

Σύμφωνα με το CNN Brasil, ο Μπολσονάρου έχει αρχίσει να λαμαβάνει «κοκτέιλ» φαρμάκων παρ’ όλο που υπάρχουν ελάχιστα τεκμήρια για την αποτελεσματικότητά της συγκεκριμένης θεαραπείας. Οι περισσότερες επίσημες δραστηριότητες του προέδρου που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα ακυρώθηκαν, κατά το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.