Skip to main content

Corriere della Sera: Θετικοί επτά 19χρονοι που γύρισαν από Κέρκυρα

Ήμασταν οι μόνοι που φορούσαμε μάσκα στη ντισκοτέκ και οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες και ήμασταν Αρειανοί, τόνισε ένας 17χρονος.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν επτά 19χρονοι Ιταλοί οι οποίοι μόλίς είχαν γυρίσει από τις διακοπές τους στην Κέρκυρα

Μιλώντας στην Corriere della Sera, περιέγραψαν ότι ήταν οι μόνοι που φορούσαν μάσκα σε κλάμπ και πως στο νησί υπήρχε χαλαρότητα στην τήρηση μέτρων. «Είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες και ήμασταν Αρειανοί. Έτσι, στο τέλος τις βγάλαμε».

«Είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε προσγειωθεί ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί. Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Όμως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα», ανέφεραν ακόμα.

«Το ταξίδι είχε οργανώσει ένα πρακτορείο που μας είχε διαβεβαιώσει για όλα τα μέτρα κατά της Covid-19. Το νησί ήταν γεμάτο νεαρούς Ιταλούς, που σχεδόν όλοι κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκες, με αποτέλεσμα ο γιος μου και η παρέα του να νιώθουν άσχημα που φορούσαν», δήλωσε ο πατέρας ενός εκ των παιδιών στην ιταλική εφημερίδα.

Οι νεαροί βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα.