Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

Δ. ΛΑΓΚΑΔΑ: ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΑ

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Λαγκαδά τόνισε πως «τιμούμε και εφέτoς ως οφείλουμε τη μνήμη των πεσόντων στις ηρωικές μάχες του Κιλκίς – Λαχανά»

Γιορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα η ιστορική μάχη του Λαχανά παρουσία βουλευτών, του δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Εκπροσώπου του Γ’ Σώματος Στρατού, Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απογόνων Μακεδονομάχων, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης τόνισε πως «τιμούμε και εφέτoς ως οφείλουμε τη μνήμη των πεσόντων στις ηρωικές μάχες του Κιλκίς – Λαχανά, οι οποίες έγιναν πριν από 108 χρόνια σε αυτόν εδώ τον τόπο. Τις φονικότερες μάχες των Βαλκανικών πολέμων που είχαν ως συνέπεια την απελευθέρωση της πατρογονικής γης της Μακεδονίας.

»Οι Έλληνες Στρατιώτες κατάφεραν να δικαιώσουν το αίμα του Παύλου Μελά που χύθηκε στην ευλογημένη γη της Μακεδονίας 9 χρόνια πριν, γράφοντας με χρυσά γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας ηρωικά κατορθώματα…»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ