Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

Δ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση ύψους 620.000 ευρώ μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για τα σχολεία μας», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτηρίων θέτει σε τροχιά υλοποίησης η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στον δήμο Ωραιοκάστρου. Διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξη του έργου με τίτλο «Εκπόνηση μελετών για την ανέγερση σχολικών κτηρίων: του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και του 2ου Νηπιαγωγείου Δρυμού» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

«Διεκδικήσαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση ύψους 620.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ''Αντώνης Τρίτσης'', για να εκπονηθούν μελέτες για την κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και του 2ου Νηπιαγωγείου Δρυμού», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Με μεθοδική δουλειά σχεδιάζουμε λύσεις για το πρόβλημα της σχολικής στέγης, δρομολογώντας την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Δήμο μας. Θέλουμε τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις», προσθέτει ο κ. Τσακίρης.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου (Δήμος Ωραιοκάστρου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ