Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

Δ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

Το Τμήμα Πολιτισμού καλεί τους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά και τους επισκέπτες να απολαύσουν μαγικές κινηματογραφικές βραδιές.

Με το αστυνομικό δράμα «6.5 Εκτός Ελέγχου» συνεχίζονται για όγδοη εβδομάδα οι προβολές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο Τζένη Καρέζη του δήμου Παύλου Μελά, με δωρεάν είσοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Παύλου Μελά, η ταινία - κοινωνική καταγγελία του Σαΐντ Ρουστάι μας αποκαλύπτει μια σκληρή πραγματικότητα στο Ιράν, αυτή των χρηστών ναρκωτικών, οι οποίοι ανέρχονται σε μόνο 6,5 εκατομμύρια «Just 6.5», όπως είναι ο ειρωνικός τίτλος της ταινίας στα αγγλικά.

«Από τη στιγμή που το πρωταγωνιστικό του δίδυμο του «καλού και του κακού μπάτσου» έρχεται αντιμέτωπο με μια αυτοσχέδια κοινότητα χρηστών, χτισμένη μέσα σε εγκαταλελειμμένους αγωγούς και σωρούς οικοδομικών υλικών, μέχρι και όταν η κάμερά του βυθιστεί μέσα στα κελιά των φυλακών, τα οποία είναι πλημμυρισμένα από τα πρόσωπα αληθινών χρηστών που βοήθησαν ως κομπάρσοι στα γυρίσματα της ταινίας, ο Ρουστάι δηλώνει με βεβαιότητα ότι αυτή η ασυνήθιστη για τον δυτικό θεατή εικόνα του Ιράν, είναι μια θανάσιμη πραγματικότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Τμήμα Πολιτισμού καλεί τους κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά και τους επισκέπτες να απολαύσουν μαγικές κινηματογραφικές βραδιές με επιτυχίες της 7ης τέχνης, υπενθυμίζοντας ότι και για τη φετινή περίοδο, η είσοδος είναι δωρεάν για όλες τις προβολές, ενώ οι θεατές καλούνται προαιρετικά να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με το... εισιτήριο αγάπης, δηλαδή συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ταυτότητα ταινίας

6.5 Εκτός Ελέγχου

Just 6.5

Έτος: 2019 | Ιρανική | ∆ιάρκεια: 134' | Κ-15

Σκηνοθεσία: Σαΐντ Ρουστάι

Ηθοποιοί: Πεϊμάν Μοάντι, Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Φαρχαντ Ασλάνι, Παρινάζ Ιζαντιάρ

Αστυνομικό δράμα με ενέργεια και δυναμισμό που προσπαθεί να αναλύσει χαρακτήρες και κοινωνικές συνθήκες, αποκαλύπτοντας μια εντελώς άγνωστη ιρανική πραγματικότητα. Το «μόνο 6,5» αναφέρεται στον αριθμό των εκατομμυρίων χρηστών ναρκωτικών που καταγράφονται ετησίως στο Ιράν, παρόλο που η κατοχή ναρκωτικών ουσιών τιμωρείται με τη θανατική ποινή.

Ένας αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών αναζητά μανιωδώς ένα διαβόητο έμπορο ναρκωτικών. Όταν τελικά τον συλλαμβάνει αυτός επιχειρεί αγωνιωδώς να διαφύγει και να γλιτώσει της αμείλικτης τιμωρίας, της θανατικής ποινής.

Πέμπτη 18.8 – Τετάρτη 24.8, ώρα προβολής: 21.15
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ