Skip to main content

Δ. Παύλου Μελά: Στις γειτονιές 950 νέοι κάδοι απορριμμάτων

Στον δήμο Παύλου Μελά και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, η αποκομιδή της Υπηρεσίας Καθαριότητας είναι καθημερινή, 6 φορές την εβδομάδα.

Ενισχύθηκε η καθαριότητα στον δήμο Παύλου Μελά με την προμήθεια 950 νέων κάδων απορριμμάτων μέσα στο μήνα Αύγουστο, τους οποίους ξεκίνησε ήδη να τοποθετεί το Τμήμα Καθαριότητας στις γειτονιές της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας.

Πρόκειται για προμήθεια 750 πλαστικών κάδων απορριμμάτων 1.100 & 360 λίτρων και 200 κάδων μικροαπορριμμάτων, ενώ η σταδιακή παραλαβή 120 κάδων κομποστοποίησης, θα δώσει την ευκαιρία στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου να συνεχίσει τη δωρεάν διανομή κάδων σε πολίτες που θέλουν να ανακυκλώσουν φτιάχνοντας το δικό τους κομπόστ – σπιτικό λίπασμα.

Να σημειωθεί ότι στον δήμο Παύλου Μελά και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, η αποκομιδή της Υπηρεσίας Καθαριότητας είναι καθημερινή, 6 φορές την εβδομάδα, με τα σκουπίδια να συλλέγονται στους κεντρικούς δρόμους και τις 7 ημέρες, ενώ τα χαρακτηριστικά οχήματα της ανακύκλωσης συλλέγουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

4.500 συνολικά κάδοι περισυλλογής απορριμμάτων, συμβατικοί και ανακύκλωσης είναι τοποθετημένοι στους δρόμους του  Δήμου Παύλου Μελά και με τη βοήθεια του οχήματος - πλυντηρίου κάδων η υπηρεσία πραγματοποιεί το πλύσιμο των κάδων, εφαρμόζοντας ένα κυκλικό πρόγραμμα σε όλες τις συνοικίες για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές.

Γίνονται  παρεμβάσεις καθαριότητας με σκούπα όχι μόνο στις πλατείες, τις κεντρικές οδούς και τους πολυσύχναστους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, αλλά και στο τελευταίο οικοδομικό τετράγωνο της πόλης, ενώ με τη σκούπα (σάρωθρο) αναρροφητικού τύπου πραγματοποιείται καθαριότητα και σάρωση κυρίως στους χώρους των  λαϊκών αγορών καθώς και σε άλλες περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά.

Περιοδικά γίνεται προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αφισορύπανσης στις κολώνες και στις στάσεις λεωφορείων.

Ωστόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και οι υπάρχουσες υποδομές (κάδοι, στόλος οχημάτων κτλ) δεν θα είναι ποτέ σε επίπεδο που να ικανοποιούν επαρκώς τους πολίτες, αν δεν συμμετέχουμε όλοι στην υπόθεση της καθαριότητας της πόλης.