Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: 152 εκατ. οι ανείσπρακτες οφειλές από το 1987

Οι απαιτήσεις από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών αγγίζουν τα 73,2 εκατ. και από καταλογισμούς (υπόθεση υπεξαίρεσης) τα 79,3 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο ζήτημα αποτελεί για τον δήμο Θεσσαλονίκης οι ανείσπρακτες οφειλές προηγούμενων ετών, οι οποίες ανέρχονται από ο 1987 έως το 2018 στο ποσό των 152,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, οι απαιτήσεις από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών αγγίζουν τα 73,2 εκατ. και από καταλογισμούς (υπόθεση υπεξαίρεσης) τα 79,3 εκατ. ευρώ.

«Υπάρχουν απαιτήσεις από το 1987. Δεν μπορούμε μετά από τόσα πολλά χρόνια να περιμένουμε τίποτα. Θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση, αυτές οι απαιτήσεις σέρνονται και αποτυπώνονται πάνω στον ισολογισμό μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούπκας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στους οφειλέτες ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Αβαρλής τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν οι μεγαλοοφειλέτες και τα όποια περιουσιακά τους στοιχεία τους.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Ταμείου Φωτεινή Κυργιαφίνη ο δήμος Θεσσαλονίκης από το 2007 προχωρά σε αναγκαστικά μέτρα και σε κατασχέσεις λογαριασμών.

«Κυνηγάμε και δεν αφήνουμε ούτε ευρώ, είμαστε αυστηροί κανέναν. Από το 2007 αρχίσαμε να κάνουμε αναγκαστικά μέτρα και να κατάσχει λογαριασμούς», τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει αδυναμία να εισπραχθούν χρήματα από οφειλέτες.

«Από τον Παναγιώτη Σαξώνη δεν μπόρεσα να του κατάσχω ούτε την πόρσε του», σχολίασε η κ. Κυργιαφίνη, αναφερόμενη στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και πως υπάρχει δυσκολία ν να εισπραχθεί το ποσό.

«Μόλις 5.000 ευρώ εισπράχθηκαν. Κανένας δεν εμφανίζει τίποτα από τους πρωταγωνιστές. Δεν έχει τίποτα στο όνομά τους σαν περιουσιακό στοιχείο και δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Αβαρλής.