Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Καθαρά έως το βράδυ δρόμοι και στενά

Από το πρωί οι αλατιέρες επιχείρησαν στα στενά γύρω από τις εκκλησίες, ενώ το απόγευμα θα επικεντρωθούν στους χώρους γύρω από τα σχολεία.

Έως το βράδυ θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποχιονισμού στους δρόμους και τα στενά του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr o εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Καθαριότητα και τη Διαχείρηση του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων, Λάζαρος Ζαχαριάδης, η κατάσταση στο σύνολο του οδικού δικτύου του δήμου είναι άριστη, ενώ υπάρχει λίγο χιόνι ακόμη σε ορισμένα στενά, τα οποία θα έχουν καθαριστεί έως απόψε το βράδυ.

«Ο κόσμος μπορεί να κινείται ελεύθερα καθώς οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί, ενώ με λίγη υπομονή ακόμη θα καθαρίσουμε και τα στενά σε ορισμένες περιοχές στα οποία υπάρχει ακόμη χιόνι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή στα στενά του δήμου επιχειρούν έξι μικρές αλατιέρες, ενώ στον δρόμο βρίσκονται και υδροφόρες του δήμου.

«Από το πρωί οι αλατιέρες επιχείρησαν στα στενά γύρω από τις εκκλησίες, ενώ το απόγευμα θα επικεντρωθούν στους χώρους γύρω από τα σχολεία, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα και να μπορέσουν να ανοίξουν από την Τρίτη», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σημειώνεται ότι τα στενά στα οποία υπάρχουν μικρές εστίες χιονιού και στα οποία επιχειρούν οι αλατιέρες του δήμου είναι πίσω από το Θεαγένειο, κοντά στη Λεωφόρο Κηφισίας, στη Βούλγαρη και την Παπαναστασίου, αλλά και στην περιοχή της Δελφών.

5.000 σακούλες αλάτι μέσα σε πέντε ημέρες

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την Καθαριότητα, από την περασμένη Τετάρτη έως σήμερα έχουν μοιραστεί στους δημότες συνολικά 5.000 σακούλες με αλάτι, προκειμένου να καθαριστούν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, όπως τόνισε, ο δήμος συνεχίζει να προμηθεύει τους πολίτες με αλάτι, όπου αυτό χρειαστεί.

«Η κυρία Σοφία μπορεί να μας ταλαιπώρησε, όμως νομίζω ότι στο τέλος, το αποτέλεσμα ήταν θετικό», δήλωσε χαριτολογώντας ο κ. Ζαχαριάδης.