Skip to main content

Διαπαραταξιακή: Διαφωνία από τη ΝΔ για την προβολή στις ευρωεκλογές

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε διαπαραταξιακή σύσκεψη, για το θέμα της κατανομής των χώρων προβολής στους συνδυασμούς

Το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί τελικά να αποφασίσει τον τρόπο κατανομής των χώρων που διατίθενται από τον δήμο Θεσσαλονίκης στους συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης διαπαραταξιακή σύσκεψη, για το θέμα της κατανομής των χώρων προβολής στους συνδυασμούς.

Παράλληλα, αναμένεται στην απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να αποφασιστεί εκ νέου ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα μέσα προβολής (στέγαστρα). Την πρόταση πρόκειται να καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος τη διατύπωσε ήδη και στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Με τη θέση αυτή τάχθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υπενθύμισε παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της διαπαραταξιακής σύσκεψης, παρουσία 20 εκπροσώπων από τους συνδυασμούς του δήμου, πέντε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δεκαπέντε από τους συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις ευρωκλογές, δεν υπήρξε ομοφωνία επί της πρότασης του δήμου Θεσσαλονίκης για ίση κατανομή των διαφημιστικών στεγάστρων και ειδικά διαμορφωμένων πλαισίων.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή πρότεινε τα συνολικά 406 στέγαστρα να κατανεμηθούν 20% στην Περιφέρεια, 40% στους υποψηφίους του δήμου και 40% για τις ευρωεκλογές.

Για τους 22 συνδυασμούς, που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης προτείνεται να διατεθούν 160 όψεις εξίσου μετά από κλήρωση.

Για τους 49 συνδυασμούς των ευρωεκλογών 160 όψεις, 1 όψη για τον κάθε συνδυασμό αρχικά και τις υπόλοιπες 111 κατ΄αναλογία με το ποσοστό στις προηγούμενες ευρωεκλογές στα κόμματα που είχαν πάνω από 0,5%, επίσης μετά από κλήρωση. Για τις 10 παρατάξεις για τις περιφερειακές εκλογές θα διατεθούν 80 όψεις, πάλι μετά από κλήρωση.

Κατά τη διάρκεια της διαπαραταξιακής σύσκεψης εκφράστηκε διαφωνία από τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε για τις ευρωεκλογές να ληφθούν υπόψιν τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις προηγούμενες ευρωκλογές.

Η πρόταση του δήμου εγκρίθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, εκτός από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες.