Skip to main content

Δαγκωτό... Θεσσαλονίκη ψηφίζουν οι Γερμανοί τουρίστες

Η Θεσσαλονίκη φιγουράρει στη δεύτερη θέση των γερμανικών επιλογών. Γιατί την προτιμούν, πού υστερεί-Ψήφος εμπιστοσύνης και από τους Έλληνες επισκέπτες

Σχέση... αγάπης φαίνεται να αποκτούν με τη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα οι Γερμανοί τουρίστες που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νύμφη του Θερμαϊκού, κατατάσσοντας την σχεδόν στο σύνολο του τρέχοντος έτους, μέχρι και τον Οκτώβριο, στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων τους.

Οι Γερμανοί αποτελούν παραδοσιακά μία από τις καλύτερες τουριστικές δεξαμενές για τη χώρα μας, βρίσκονται σταθερά στο top – 5 των επισκεπτών της Ελλάδας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, λόγω των περισσότερων πτήσεων προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», έχουν τοποθετήσει τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των κορυφαίων επιλογών τους. Είναι χαρακτηριστικό πως από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο η Θεσσαλονίκη βρίσκεται δεύτερη στις προτιμήσεις των Γερμανών, το διάστημα Μαϊου – Αυγούστου πέφτει στην τρίτη θέση, για να ξανανέβει το φθινόπωρο στη δεύτερη.  

Αδιαφιλονίκητα πρώτη στις επιλογές των Γερμανών τουριστών παραμένει καθ όλη τη διάρκεια του έτους η Αθήνα, ωστόσο η Θεσσαλονίκη φαίνεται να κερδίζει συνεχώς πόντους.  Τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το τελευταίο στατιστικό δελτίο του INSETE Intelligence η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη θέση τη Μύκονο (η τουριστική περίοδος για το συγκεκριμένο νησί ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο).

Δεν είναι τυχαίο πως στις αρχές του προηγούμενου μήνα τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων περιοχών, επισκέφτηκαν στο πλαίσιο fam trip (ταξίδι εξοικείωσης) στελέχη από γερμανικά τουριστικά γραφεία.

Η Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς city break, ενώ αποτελεί και το εφαλτήριο για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική και όχι μόνο.

Γιατί επιλέγουν Θεσσαλονίκη

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του INSETE Intelligence, και τον Οκτώβριο,  μεταξύ ανταγωνστικών προορισμών όπως είναι αυτοί της: Μασσαλίας, Μπολόνια, Σμύρνης, Κωνσταντινούπολης και Βαρκελώνης, η Θεσσαλονίκη κερδίζει κατά κράτος  στο θέμα του φαγητού – ποτού καθώς είναι γνωστή για τα γαστρονομικά..ταξίδια που προσφέρει.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά το εξεταζόμενο διάστημα στην κατηγορία φαγητού - ποτού η Θεσσαλονίκη σαρώνει με 90,4% αφήνοντας δεύτερη την Κωνσταντινούπολη με 86%, τρίτη τη Σμύρνη με 82,4%, τέταρτη τη Βαρκελώνη με 81,6%, πέμπτη τη Μασσαλία με 72,7% και τελευταία τη Μπολόνια με 72,5%.    

Αξίζει να σημειωθεί πως και στο περσινό αντίστοιχο διάστημα η Θεσσαλονίκη είχε κατακτήσει την πρωτιά στην κατηγορία φαγητό – ποτό, με υψηλότερο ποσοστό από ότι φέτος, που άγγιζε το 92,8% με την Κωνσταντινούπολη να την ακολουθεί με 84,3%.

Στο κριτήριο της καθαριότητας, την πρωτιά φέτος κέρδισε η Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη να την ακολουθεί με 91,3% . Ένα χρόνο πριν η Θεσσαλονίκη στην κατηγορία καθαριότητα φιγουράριζε τρίτη με 86,7%.

Να σημειωθεί πως εκεί που υστερεί η Θεσσαλονίκη είναι στην κατηγορία τοποθεσία καθώς κατατάσσεται τελευταία με 86,2% έναντι των ανταγωνιστικών της προορισμών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη με υψηλή βαθμολογία 91,7%, ενώ στη δεύτερη θέση η Βαρκελώνη με 89,4%.

Ανεβαίνει συνεχώς στις προτιμήσεις και των Ελλήνων
 
Και μεταξύ των Ελλήνων επισκεπτών ανεβαίνει συνεχώς η Θεσσαλονίκης καθώς σε όλη τη διάρκεια του έτους φιγουράρει στη δεύτερη θέση. Για τον Οκτώβριο στην πρώτη θέση των προορισμών του top-10 της ελληνικής αγοράς  παραμένει η Αθήνα, στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη ενώ στην τρίτη βρέθηκε το Ναύπλιο. Στην τέταρτη βρίσκονται τα Ιωάννινα, στην πέμπτη ο Βόλος, στην έκτη το Λουτράκι και έπεται για πρώτη φορά το 2019 η Καστοριά. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Χανιά, η Καλαμπάκα και η Πορταριά.

Αξίζει να σημειωθεί πως και το 2018 η Θεσσαλονίκη βρισκόταν στη δεύτερη θέση μεταξύ των προορισμών που οι Έλληνες επιλέγουν.