Skip to main content

Δαρδαμανέλης: Να δημιουργηθεί Δημοτική Αστυνομία στην Καλαμαριά

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικής Αστυνομίας στην περιοχή - Δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει τη σύστασή της

Την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικής Αστυνομίας στον δήμο Καλαμαριάς, τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Δαρδαμανέλης, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ.Μ, στην οποία είχαν προσκληθεί μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Το αίτημα αυτό έχει καταθέσει από την αρχή της θητείας του ο κ. Δαρδαμανέλης και έχει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο».

Από τους τριάντα οχτώ δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας οι οχτώ διαθέτουν δημοτική αστυνομία και παρά το γεγονός ότι η Καλαμαριά είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των οχτώ, τονίζεται.

Οπώς σημειώνεται από τον δήμο Καλαμαριάς, «ο κ. Δαρδαμανέλης βρήκε ενδιαφέρουσα τη μελέτη που παρουσιάστηκε από στελέχη της ΕΕΤΑΑ και τη χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο για τις περαιτέρω ενέργειες. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπιστούν, κι αυτά δεν είναι άλλα από τις απαραίτητες προσλήψεις και την βασική εκπαίδευση των ατόμων, που θα στελεχώσουν τη δημοτική αστυνομία».

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, καταληγεί η ανακοίνωση, «δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει τη σύστασή της, καθώς αποτελεί βασικό εργαλείο για την ευταξία στην πόλη».