Skip to main content

Εισέπρατταν επιδοτήσεις για εικονική παραγωγή ντομάτας - Ένοχοι πέντε

Το Πενταμελές Εφετείο επέβαλε ποινές φυλάκισης σε 2 βιομηχάνους, 2 προέδρους αγροτικών ενώσεων και έναν πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι για την είσπραξη ευρωπαϊκών επιδοτήσεων με εικονικές καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας, στις Σέρρες.

Το Πενταμελές Εφετείο επέβαλε ποινές φυλάκισης από 3 έως 5 χρόνια σε δύο βιομηχάνους, δύο προέδρους αγροτικών ενώσεων και έναν πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας Σερρών.

Για έναν από τους καταδικασθέντες η ποινή ανεστάλη επί τριετία, για άλλον μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη επί 5ευρώ/μέρα και για τους υπόλοιπους τρεις ανεστάλη υπό τον όρο της επίβλεψης από κοινωνική υπηρεσία.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τη διετία 2000-2002, ντοματοπαραγωγοί του νομού Σερρών εισέπρατταν επιδοτήσεις, χωρίς να έχουν καλλιεργήσει ούτε ένα στρέμμα, η παραγωγή της ντομάτας φαινόταν ιδιαίτερα αυξημένη και  βιομηχανίες παρουσίαζαν βαρέλια με νερό ότι περιείχαν ντοματοπολτό, για να καταβάλλονται οι επιδοτήσεις από την Ε.Ε.