Skip to main content

«Δεν αντέχει το σύστημα των κληρονομικών πρωθυπουργών»

Επίθεση προς τα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αντέννα.
Επίθεση προς τα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αντέννα.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως ο κόσμος έχει γνώση του ποιος τον φόρτωσε με «βαρίδια» και στη συνέχεια υποστήριξε: «Ξέρει ότι φταίνε οι πολιτικέςεπιλογές και κυρίως οι λοβιτούρες των δύο μεγάλων κομμάτων. Δεν θέλεικαι δεν αντέχει πια να συντηρεί το σύστημα των κληρονομικώνπρωθυπουργών. Ο λαός μπορεί να αποφασίσει και θα αποφασίσει».

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι το ΔΝΤ αναφέρεται μόνο σε περιορισμούς δαπανών και αυξήσεις φόρων και καθόλου σε ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι η κουβέντα θα πρέπει να αφορά κυρίως στην ανάπτυξη, γιατί μόνο αυτή είναι που θα συμβάλλει στην απορρόφηση της ανεργίας, στην καθιέρωση κερδοφόρων προϊόντων και τη μείωση του χρέους, ώστε να ξεφύγουμε άπαξ και δια παντός από την κρίση.

Μιλώντας για την κρίση εκτίμησε πως θα διαρκέσει μια δεκαετία, διότι, όπως είπε, «είναι απλά μαθηματικά και όλοι μπορούν να κάνουν αυτόν τον υπολογισμό. Όσοι δεν τον κάνουν, μάλλον θέλουν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό».

Σχετικά δε με το πολιτικό σύστημα και την εν γένει στάση του στην κρίση,  ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να ομονοήσει και να σταθεί σαν γροθιά απέναντι στην κρίση, χωρίς διχαστικά φαινόμενα που μόνο κακό προξενούν. «Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε το αρνητικό σε θετικό», τόνισε.

Εκτίμησε επίσης ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τις εκλογές και μετά και υποστήριξε ότι ο χρόνος αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ανεύρεση λύσεων. «Μας κόστισε η απειρία της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου», είπε.

Αναφερόμενος στο κόμμα του και την στάση του απέναντι στην κρίση, είπε ότι πρέπει να παραδειγματιστούν τα άλλα κόμματα από τον εποικοδομητικό τρόπο που ο ΛΑΟΣ ασκεί πολιτική, τον οποίο περιέγραψε ως «ένα συμμετοχικό τρόπο με προτάσεις και πράξεις προς την εξουσία».