Skip to main content

Δεν αποκλείει την εμπλοκή του ΔΝΤ ο Όλι Ρεν

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής του ΔΝΤ στο πρόβλημα της Ελλάδος ο Ο. Ρεν, τασσόμενος, ωστόσο, υπέρ της άποψης ο μηχανισμός στήριξης της χώρας να καθοδηγείται με σαφή τρόπο από την Ευρώπη.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόβλημα της Ελλάδος ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος, Όλι Ρεν, τασόμενος , ωστόσο, υπέρ της ιδέας, ο μηχανισμός στήριξης της χώραςνα καθοδηγείται με σαφή τρόπο από την Ευρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κοινοτικός επίτροπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τάσσεται «υπέρ μιας λύσης στο πλαίσιο της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση ενός ευρωπαϊκού προβλήματος» με ηγετικό ρόλο της Ευρώπης και με τους όρους αυτού του μηχανισμού να αποφασίζονται από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης.

Ο κ. Ρεν απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες μέλη της ευρωζώνης «να καταλήξουν αυτή την εβδομάδα σε μια πολιτική συμφωνία, ώστε να αποδείξει η ευρωζώνη ότι είναι ικανή να διαχειρίζεται σοβαρές καταστάσεις, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Ανέφερε ακόμη ότι στο πλαίσιο της σημερινής τακτικής εβδομαδιαίας συνεδρίασης της Επιτροπής, συζητήθηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι το βασικό συμπέρασμα των συζητήσεων ήταν ότι η Ελλάδα, μετά τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στις 5 Μαρτίου, βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επίτευξη του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες με θαρραλέα και πειστικά μέτρα. «Οι προσπάθειες, που καταβάλλει η Ελλάδα, αποτελούν μια καμπή στη δημοσιονομική ιστορία της χώρας», πρόσθεσε.