Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε για το φθινόπωρο του 2019 συνέδριο, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον του κόμματος μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Να μη συμμετάσχει το Ποτάμι στις προσεχείς εθνικές εκλογές αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Μαυρωτά.

Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε για το φθινόπωρο του 2019 συνέδριο, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου επικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου επικεφαλής, έτσι η παραίτηση Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου, που προσδιορίστηκε για το Φθινόπωρο του 2019, «ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος».

Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι «η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ