Skip to main content

Δεν κλείνει σήμερα το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Οι μετεωρολόγοι διαβεβαιώνουν ότι, μέχρι αύριο, στις τρεις τα ξημερώματα, δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί η τέφρα πάνω από τη Β. Ελλάδα, δήλωσε ο αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης.
Οι μετεωρολόγοι μάς διαβεβαίωσαν ότι, μέχρι αύριο, στις τρεις τα ξημερώματα, δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί η τέφρα πάνω από τη Βόρεια Ελλάδα και να μας αναγκάσει να κλείσουμε το αεροδρόμιο «Μακεδονία», είπε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης, Σάββας Βασιλειάδης.

Οι αερολιμενικές αρχές στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους μετεωρολόγους, αλλά και με αντίστοιχες αρχές, σε αεροδρόμια της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, που εξακολοθούν να παραμένουν κλειστά, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα ακυρώθηκαν 28 διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από τις οποίες περίπου το 80% αφορούσαν σε προορισμούς σε πόλεις της Γερμανίας και της Βρετανίας, καθώς επίσης και προγραμματισμένα δρομολόγια από χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης προς τη Θεσσαλονίκη.