Skip to main content

Δεν προχωρούν σε αποχή οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης

Επιτροπές που όρισε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου θα ελέγχουν αν τηρούνται τα μέτρα - Επανεξέταση της απόφασης σε αντίθετη περίπτωση.

Δεν θα προχωρήσουν σε αποχή την Τρίτη οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με τους δικηγόρους της Αθήνας όπως αποφασίστηκε κατά τη διάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Ντούγκα, ταμία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο λόγος της απόφασης μη αποχής, είναι το γεγονός ότι την Τρίτη θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια μόνο για τα κτηματολόγια, τα υποθηκοφυλακεία και συναινετικές προσημειώσεις, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, να πάρουν δάνεια.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε αποχή την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, ωστόσο αν διαπιστωθεί πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ και οι διοικήσεις των δικαστηρίων, θα επανεξετάσουμε την απόφασή μας», τονίζει στη voria.gr o κ. Ντούγκας.

Παραλληλα, όπως επισημαίνει, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται και θερμομέτρηση ενώ το ΔΣ του Συλλόγου έχει ορίσει επιτροπές για να επιβλέπουν αν τηρούνται τα μέτρα.

Ο κ. Ντούγκας σημειώνει επίσης ότι πάγιο αίτημα των δικηγόρων είναι να λάβουν άμεσα τα 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, μετά την απόσυρση των voucher και να ενταχθούν στην οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιο.

«Να ακούσει η κυβέρνηση τα αιτήματα των δικηγόρων καθώς είμαστε χωρίς δουλειά ενάμιση μήνα και τα ακροατήρια θα ανοίξουν τον Ιούνιο» , τονίζει.

Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίηση του Συλλόγου για την απόσυρση των vouchers, καθώς όπως λέει εντοπίστηκαν πολλές αστοχίες.

Τέλος, σύμφωνα με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι εισφορές προς τον Σύλλογο για το 2020 θα είναι δωρεάν, ενώ όσες κατατέθηκαν θα επιστραφούν.