Skip to main content

Δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Τζο Μπάιντεν

Αν και δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα μείνω σιωπηλός, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, από τον Λευκό Οίκο έχοντας στο πλευρό του τον Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε την Τετάρτη, βάζοντας ένα τέλος στη φημολογία μηνών και αφαιρώντας ένα μεγάλο πολιτικό εμπόδιο για την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

«Αν και δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα μείνω σιωπηλός» δήλωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο έχοντας στο πλευρό του τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του, Τζιλ.

O 72χρονος Μπάιντεν εμφανίστηκε να υποκύπτει στις αμφιβολίες του σχετικά με το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, όπως και για το εάν η οικογένειά του θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με μια εξαντλητική προεκλογική καμπάνια, την ώρα που ακόμη θρηνεί για τον θάνατο του γιου του, Μπο, που πέθανε τον Μάιο από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Οι όχι και πολύ καλές επιδόσεις της Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις είχαν ανοίξει την πόρτα σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητας του Μπάιντεν. Όμως, η κατά γενική ομολογία καλή επίδοσή της στο ντιμπέιτ των υποψήφιων για το χρίσμα Δημοκρατικών στις 13 Οκτωβρίου άλλαξε τον ρου των γεγονότων υπέρ της.

Ο Μπάιντεν ήταν υποψήφιος για την προεδρία το 1998 και το 2008, αλλά εγκατέλειψε νωρίς την κούρσα και τις δύο φορές.

Ως αντιπρόεδρος έχει ευρεία ανάμειξη σε πολλά θέματα της προεδρίας Ομπάμα, όπως την απόσυρση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Έχει γίνει κάτι σαν το μυστικό όπλο του Λευκού Οίκου κάνονας λεπτές διαπραγματεύσεις σε οικονομικά θέματα με ρεπουμπλικανούς.