Skip to main content

Δεν θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Βουλγαρία

Την ελπίδα ότι το ζήτημα των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών θα επιλυθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, με τη συμβολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξέφρασε ο
Την ελπίδα ότι το ζήτημα των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών θα επιλυθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, με τη συμβολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που κλήθηκε να αποφασίσει, εάν η Σόφια θα προσφύγει στα δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις απώλειες, που έχει υποστεί εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο κ. Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Φόκους», τόνισε:«Έχω, ήδη, αναλάβει όλες τις δυνατές διπλωματικές μορφές πίεσης. Αν προχωρήσουμε σε δίκη, αυτό θα μας μπλέξει σε μια χρονοβόρα δικαστική διαδικασία μεταξύ δύο κρατών (μελών της ΕΕ), που θα αποτελέσει προηγούμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα "τραβήξει" χρόνια ολόκληρα».

Το κυβερνητικό επιτελείο διαχείρισης της κρίσεως ανακοίνωσε πως περισσότερες από 500 νταλίκες και ΙΧ επιβατικά οχήματα, που περιμένουν τρία 24ωρα να περάσουν στην Ελλάδα, σχηματίζουν -στον οδικό άξονα προς το συνοριακό σταθμό «Κούλατα»- ουρά άνω των 10 χιλιομέτρων.

Το κυβερνητικό επιτελείο προειδοποίησε, επίσης, για την πιθανότητα, τα σύνορα με την Ελλάδα να παραμείνουν κλειστά, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, που εξήγγειλαν οι Έλληνες τελωνειακοί, για αύριο και μεθαύριο.