Skip to main content

Δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια από κανέναν, επανέλαβε ο Παπανδρέου

Τη σαφή θέση ότι η Ελλάδα θα βγει μόνη της από το οικονομικό αδιέξοδο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του φορολογικού ν/σ στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα δεν ζητάει οι
Τη σαφή θέση ότι η Ελλάδα θα βγει μόνη της από το οικονομικό αδιέξοδο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα δεν ζητάει οικονομική στήριξη ούτε από την ΕΕ ούτε από το ΔΝΤ.

Μιλώντας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, με θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «στις επαφές που είχα στο εξωτερικό, εξήγησα πως η Ελλάδα δεν ζητά να πληρώσει κανείς για τα δικά της χρέη, ζητάμε πολιτική στήριξη, έτσι ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε με λογικούς όρους».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «ξέρουμε να τηρούμε τιςδεσμεύσεις μας και ο λόγος μας έχει αξία», ενώ συμπλήρωσε πως «ηεπιλογή που κάνει η κυβέρνηση και ο λαός είναι για την Ελλάδα τηςευθύνης, της προσπάθειας, του φιλότιμου. Η προσπάθειά μας πια αναγνωρίζεται και χαιρετίζεται από την Ε.Ε».

Επιπλέον, δεν έλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «κάποιοι κερδοσκοπούν από τη θέση αδυναμίας στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της ΝΔ».

«Με το φορολογικό νομοσχέδιο κλείνει ο κύκλος της αδικίας»

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο βάζουμε τέλος στο σύστημα που ευνοούσε κάποιους προνομιούχους και σε εκείνες τις συντεχνίες που εξασφάλιζαν ασυλία από το σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «με τη νέα φορολογική νομοθεσία κλείνουμε τον κύκλο της αδικίας, καθώς όλα τα εισοδήματα θα φορολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από όπου κι αν προέρχονται».

Επαναστατική δομή προκειμένου να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή χαρακτήρισε τη φορολογική μεταρρύθμιση ο κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας το έργο της κυβέρνησης τιτάνιο και δύσκολο, εκφράζοντας, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι «θα τα καταφέρουμε».

«Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», επεσήμανε, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

«Απαντάμε στο δίκαιο και το παράλογο»

«Με το νομοσχέδιο αυτό απαντάμε στο άδικο και το παράλογο», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω κάτω στο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας ότι σέβεται τις αρχές της κυβέρνησης που συνοψίζονται σε ένα δίκαιο, αναδιανεμητικό, αποτελεσματικό, απλό και διαφανές σύστημα.

Αναφερόμενος στις τομές, οι οποίες εισάγονται, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση στα χαμηλά εισοδήματα από 40.000 ευρώ και κάτω, η επιβάρυνση προκύπτει μόνο για 1 στους 10 φορολογουμενους, δηλ. κοντά στο 4% του συνόλου, θεσπίζεται τριετές αφορολόγητο για δημιουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα ως 35 ετών και εισάγονται φοροαπαλλαγές για όσες επιχειρήσουν διατηρούν θέσεις εργασίας.