Skip to main content

Δένδιας: Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων απεδείχθη στο Αιγαίο την περίοδο 2019-2022 (vid)

Δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

«Σήμερα, επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 θέλω να δηλώσω την υπερηφάνεια μου για τις ιστορικές επιλογές της πατρίδας μας» ανέφερε μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις. Τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας που στήριξαν διαχρονικά αυτές τις επιλογές. Είματστε επίσης πολύ περήφανοι για τις ένστολες και τους ένστολους που παρέλασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, το ξέρετε όλοι. Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων δεν αποδεικνύεται στις παρελάσεις. Αποδεικνύεται στο πεδίο, απεδείχθη την 28η Οκτωβρίου του 1940, απεδείχθη εσχάτως με την ανάσχεση της επιθετικότητας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο την περίοδο 2019-2022.

Χάρις στις ισχυρές και ακμαίες ένοπλες δυνάμεις, χάρις στο προσωπικό τους, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δίκαιά της και να αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή μας» κατέληξε ο κ. Δένδιας.