Skip to main content

Δένδιας: Ευρύτατη η στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα (vid)

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε επί τάπητος τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ευρύτατη στήριξη από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Ολλανδία έλαβε η Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε επί τάπητος τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα τα ζητήματα των δύο άκυρων μνημονίων που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης, που αποτελούν όπως τόνισε ο κ.Δένδιας παραβίαση της Συμφωνίας Skhirat και ευθεία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

«Ζήτησα σαφή καταδίκη και της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων, παράλληλα με τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου. Λάβαμε ευρύτατη στήριξη, από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία και μάλιστα ο κ.Ντι Μάιο με προσκάλεσε τη Ρώμη για να δούμε το ζήτημα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο υπουργός Εξωτερικών. Παράλληλα, ο κ.Δένδιας, αφού σημείωσε ότι από την πλευρά του ανέδειξε το μοντέλο της τουρκικής προκλητικότητας, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.