Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΕ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ EASTMED

Στη στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας και του Ισραήλ αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντήθηκε, σήμερα το πρωί, μία ημέρα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας για τον αγωγό EastMed o Νίκος Δένδιας.

«Η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed είναι μια ιστορική στιγμή για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ και την περιφερειακή σταθερότητα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Ζάππειο η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Ο αγωγός θα συνδέσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου με την ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρόκειται για έργο που αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και μεσογειακής λεκάνης και αποτελεί το επιστέγασμα της νέας γεωπολιτικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ