Skip to main content

ΔΕΘ - Helexpo: Επανεκκίνηση της εκθεσιακής κανονικότητας με την Αrtozyma - Detrop Boutique

Πρεμιέρα αύριο για το εκθεσιακό δίδυμο Artozyma-Detrop Boutique - Ποιες είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις και τι αναμένεται να δούμε.

Την επιστροφή στην εκθεσιακή κανονικότητα σηματοδοτεί το δίδυμο Artozyma-Detrop Boutique που ανοίγει αύριο τις πύλες του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κυρίαρχα στοιχεία των δυο εκθεσιακών γεγονότων που θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Απριλίου, και έρχονται μετά από το επιβεβλημένο διάλειμμα που ήρθε ως απόρροια των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, είναι η εξωστρέφεια, ο δυναμισμός και η καινοτομία.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της Artozyma-Detrop Boutique, ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Ηelexpo, Τάσος Τζήκας, «κάνουμε επανεκκίνηση του εκθεσιακού μας προγράμματος, που θα συνεχιστεί με τη Freskon, τον Μάϊο, και εντατική προετοιμασία για την 86η ΔΕΘ».

Στην Artozyma-Detrop Boutique όπως είπε ο κ. Τζήκας συμμετέχουν επτά περιφέρειες και συγκεκριμένα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου, καθώς και ο δήμος Πύργου, που είναι και ο τιμώμενος δήμος της διοργάνωσης, ο δήμος Γορτυνίας, αλλά και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Επιμελητήριο Λάρισας.

«Το δίδυμο των Detrop Boutique και Artozyma συγκεντρώνει φέτος περίπου 350 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) με σημαντική εκπροσώπηση από 23 χώρες, ενώ τις δύο διοργανώσεις θα επισκεφτούν συνολικά πάνω από 130 Hosted Buyers (μεμονωμένα ή σε γκρουπ) από 22 χώρες» ανέφερε κατά την ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης υπογραμμίζοντας πως οι εμπορικοί επισκέπτες είναι μεταξύ άλλων εισαγωγείς με εμπειρία στην προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, διανομείς που προμηθεύουν μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, αλυσίδες delicatessen, εισαγωγείς βιολογικών προϊόντων κτλ.

Απότη μαύρη σταφίδα του Πύργου στην αγγλική πουτίγκα

Στο περίπτερο του δήμου Πύργου θα συμμετάσχουν πολλές επιχειρήσεις μεταποίησης, οι οποίες παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με Π.Ο.Π. και τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά, αλλά και το εξωτερικό.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στον Πύργο και στην Ηλεία ευρύτερα, παράγονται ορισμένα από τα ποιοτικότερα – πολλά εκ των οποίων ΠΟΠ- προϊόντα της Ελλάδας, ενώ η περιοχή, είναι ξακουστή για το ελαιόλαδο που παράγει, τα κρασιά,  τα κηπευτικά της, αλλά και τη μαύρη σταφίδα την οποία μάλιστα προτιμούν οι Βρετανοί για τη φημισμένη πουτίγκα τους.

Η 10η Artozyma, o κόσμος του ψωμιού

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου της αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια για το 2022 είναι η 10η Artozyma, καθώς συγκεντρώνει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και συσκευασίας και εξοπλισμού.

Η καινοτομία στην παραγωγή τροφίμων, οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν στις διεθνείς αγορές, τα τρόφιμα delicatessen, τα σύγχρονα κανάλια πωλήσεων και διανομής και όλες οι νεότερες εξελίξεις του κλάδου έχουν βρει την θέση τους στην 30η Detrop Boutique. Η Έκθεση έχει ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων μικροπαραγωγών.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες καλύπτουν πολλά επίκαιρα ζητήματα του κλάδου των τροφίμων-ποτών, με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια.

Η Detrop Boutique έχει φέτος στο “ενεργητικό” της τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης Greek Bites Area και
Cheese & Wine.

Η κορυφαία ποιότητα της ελληνικής ελιάς και ελαιολάδου θα βρεθεί στο επίκεντρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «OLIVE OIL TROPHY» και του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Επιτραπέζιων ελιών «TABLE OLIVES TROPHY». Οι δύο νέοι αυτοί θεσμοί είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ».

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Artozyma ξεχωρίζει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που έχει ως στόχο την προώθηση της νέας γενιάς του κλάδου.

Το Bakery Lab με masterclasses από την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας και το Pastry Lab της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος με masterclasses από διακεκριμένους pastry chefs θα αναδείξουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

Το Ζαχαροπλαστείο στη Digital Εποχή θα αποτελέσει το θέμα ημερίδας της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί η συμβολή των νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μέσων στην αναβάθμιση τόσο της εικόνας όσο και της εμπορικότητας του ζαχαροπλαστείου.

Στο πλαίσιο της Artozyma διοργανώνεται και επιστημονική ημερίδα με θέμα “Βιοτεχνική αρτοποιία ζαχαροπλαστική, προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων” από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, με σκοπό να παρουσιαστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους παραγωγούς αρτοποιημάτων.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκαν, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστικής Θεσσαλονίκης Μάριος Παπαδόπουλος, η Έλσα Κουκουμέρια, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας», ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ Γιώργος Οικονόμου.