Skip to main content

Διά πυρός και σιδήρου ο ΠΑΟΚ, νίκησε με ανατροπή τον ΠΑΣ Γιάννινα (vid)

Ο Δικέφαλος κέρδισε δύσκολα τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα - Σφιντέρσκι και Ελ Καντουρί τα γκολ της ανατροπής του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 στο γήπεδο της Τούμπας τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. O Εραμουσπέ το γκολ στο 31΄για την ομάδα των Ιωαννίνων, στο 52΄ η απάντηση του Δικεφάλου με τον Σφιντέρσκι και στο 91΄ η ολική ανατροπή με γκολ του Ελ Καντουρί.

Ο Δικέφαλος δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος. Δεν έβγαλε φάσεις, δεν είχε δημιουργία και η κεντρική του γραμμή έμοιαζε μπερδεμένη. Σε αυτό εστίασε κι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες στους Βιεϊρίνια, Μουργκ, Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δικέφαλος είχε να δείξει μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο. Αυτή του Εσίτι, ο οποίος έκανε το σουτ μετά από σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΣ, αλλά ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε.

Πριν από αυτή τη φάση η ομάδα των Ιωαννίνων είχε φροντίσει να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ για τη νωθρή του εικόνα. Ο Εραμούσπε, ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός της ομάδας, ξεκίνησε και τελείωσε τη φάση.

Έκλεψε την μπάλα, έδωσε Λεό, ο οποίος έφυγε από αριστερά και σκόραρε μέσα από την περιοχή ανοίγοντας το σκορ. Δύο τελικές είχε ο ΠΑΟΚ, η μία στα δίχτυα.

Δεύτερο ημίχρονο

Έτσι στο δεύτερο μέρος προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Πέρασε μέσα Τζόλη, Μπίσεσβαρ και Καντουρί, έξω Βιεϊρίνια, Εσίτι και Μουργκ.

Ο Δικέφαλος ενισχύθηκε σε επιθετικότητα, διάθεση και έβγαλε ορμή. Έφτασε σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση με τον Κάρολ Σβιντέρρσκι στο 52ο λεπτό.

Στο 57ο λεπτό οι συνθήκες έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκές για τον ΠΑΟΚ, καθώς αποβλήθηκε ο Εραμούσπε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Αργεντινού στόπερ και σκόρερ του πρώτου γκολ της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να φτάσει γρήγορα στο 2-1. Στο 59ο λεπτό ο Νίλσεν βγήκε ωραία από αριστερά, γύρισε στον Τζόλη, ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό εντός περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ξύπνησαν προς το τέλος και λυτρώθηκαν από τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου εκτελέστηκε το φάουλ, ο Τσόλακ έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κρέσπο τη δεύτερη και ο Μαροκινός με γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται  για οφσάιντ και επιθετικό φάουλ του Τσόλακ στην αρχή της φάσης.

Ο Καντουρί λύτρωσε τον ΠΑΟΚ που έπαιξε με τη φωτιά και αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Πάμπλο Γκαρσία στα ισάριθμα πρώτα του ματς ως πρώτος προπονητής της ομάδας.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα (76’ Τσόλακ), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (46’ Τζόλης), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (96’ Ουαγκέ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Λεό (61’ Ντομίνγκεθ), Καρτάλης (81’ Λώλης), Παμλίδης, Κρίζμαν (25’ Ελευθεριάδης).