Skip to main content

Διαβεβαιώσεις Παπανδρέου για τράπεζες και καταθέσεις

«Μην παίζετε με την Ελλάδα», είναι το ευρωπαϊκό μήνυμα στις διεθνείς αγορές, δήλωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα παραστεί η ανάγκη ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης και δια
Μεγάλη επιτυχία για την ΕΕ, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση στήριξης της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ζητήσουμε βοήθεια και να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «κάνει τη δουλεία της, τακτοποιούμε τα του οίκου μας και έχουμε λάβει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα πως η ΕΕ στηρίζει τις χώρες που κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι επαρκές για να εφαρμόσουμε τα μέτρα μας. Έχουμε πια την έμπρακτη συμπαράσταση και των 27 και της Ευρωζώνης».

«Σημαντικό εργαλείο» χαρακτήρισε τον μηχανισμό στήριξης ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα το ΠΣΑ και εκφράζει το σαφές μήνυμα της ΕΕ στις αγορές: "Μην παίζετε με την Ελλάδα". Η ύπαρξή του και μόνον είναι η αξιόπιστη "απειλή" για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει την ηρεμία της».

«Η χθεσινή απόφαση ήταν μία σημαντική νίκη και αποτελεί θετική ανταπόκριση και αναγνώριση των κόπων και των θυσιών του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμη από την κρίση, ενώ τόνισε πως «υπάρχει η βούληση να πάρουμε μέτρα και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομία».

«Έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία και το κύρος μας στην ΕΕ, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα», τόνισε.

Παράλληλα, πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της, ενώ επεσήμανε πως τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε υπεραρκετά, έχουν εμφανιστεί. «Πήραμε μέτρα με ταχύτητα που λίγες χώρες μπορούν», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχουν εγκριθεί από την Κομισιόν και το ΔΝΤ και πιστεύω πως δεν χρειάζονται άλλα».

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ο κ. Παπανδρέου, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών».