Skip to main content

Διαδικτυακή εκδήλωση για το marketing στην ενιαία αγορά από το Europe Direct

στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει την επιχειρηματική κοινότητα της K.Μακεδονίας για τις ευκαιρίες και τα εργαλεία που τους προσφέρει η ΕΕ.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Marketing στην ενιαία αγορά» διοργάνωσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 το Europe Direct Halkidiki με την υποστήριξη του BUSINESS MENTALITY και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει την επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις ευκαιρίες και τα εργαλεία που τους προσφέρει η ΕΕ σχετικά με την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, υπηρεσιών, αγαθών και κεφαλαίων. Επίσης, πως μπορούν μέσω της ενιαίας αγοράς να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές ιδέες και συνεργασίες στην ΕΕ.

Αρχικά χαιρετισμό απεύθυναν στο κοινό η κα. Νέλλη Παλαιολόγου, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η όποια αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της ενιαίας αγοράς και στα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει η πανδημία. Έπειτα η κα. Αΐντα Νίκα, Πρόεδρος BUSINESS MENTALITY, φορέα υποδοχής του Europe Direct Halkidiki οπού παρουσίασε εν συντομία τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της ενιαίας αγοράς και πόσο σημαντικές είναι για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνεχεία τον λόγο είχαν οι ομιλητές.

Η Ευγενία Κοκόλια, Στέλεχος στην Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής αγοράς, βιομηχανίας, επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε το «SOLVIT», ένα εργαλείο που προσφέρει λύσεις σε προβλήματα σχετικά με τα δικαιώματά των πολιτών της ΕΕ.

Η Κατερίνα Τζιτζινού, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Εταίρο του Enterprise Europe Network – Ηellas, παρουσίασε το δίκτυο το οποίο παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην ενιαία αγορά.

Ο Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, ανάφερε την σημαντικότητα της ενιαίας αγοράς για τις εξαγωγές στη χώρα μας  αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ο Τάσος Γουσιός, Managing Director Alpha Marketing, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της ενιαίας αγοράς στον τομέα του τουρισμού αλλά και τα επόμενα βήματα για το μέλλον του τομέα.