Skip to main content

Διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στο facebook

Φωτογραφίες με «πρωταγωνιστές» ανήλικα αγόρια που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης διακινούσε στο Facebook ένας 28χρονος και ένας 46χρονος που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος δίωξ
Φωτογραφίες με «πρωταγωνιστές» ανήλικα αγόρια που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης διακινούσε στο Facebook 28χρονος ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μαζί του συνελήφθη και ένας 46χρονος ο οποίος εμφανίζεται να συμμετέχει στις ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θύμα των δύο δραστών είχε πέσει ένας 12χρονος οι φωτογραφίες του οποίου άρχισαν να «κυκλοφορούν» στο facebook.

Οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία που υποβλήθηκε άρχισαν να αναλύουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του αποστολέα των φωτογραφιών και κατάφεραν να εντοπίσουν το προφίλ του χρήστη και διαπίστωσαν ότι δημιουργός του ήταν ο 28χρονος που συνελήφθη. Έπειτα από αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στο σπίτι του όπου κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένας σκληρός δίσκος, με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το σπίτι του 28χρονου, αποτελούσε τον χώρο όπου είχαν ληφθεί οι επίμαχες φωτογραφίες του ανηλίκου.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 46χρονου όπου εντοπίστηκε επιπλέον ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, και τρεις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων τύπου USB, με αποθηκευμένο πλήθος αρχείων εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.