Skip to main content

Διαμαντοπούλου: «Άπλετο φως για Siemens και Χρηματιστήριο κι ας ματώσουμε»

«Για τις υποθέσεις της Siemens και του Χρηματιστηρίου πρέπει να ριχτεί άπλετο φως κι ας ματώσουμε», τονίζει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευ
«Για τις υποθέσεις της Siemens και του Χρηματιστηρίου πρέπει να ριχτεί άπλετο φως κι ας ματώσουμε», τονίζει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», αποδεχόμενη πως «οι εξεταστικές δεν είναι ό,τι καλύτερο για το πολιτικό κλίμα και για τη χώρα», αλλά «έπρεπε να απαντήσουμε στο αίτημα των πολιτών για απόδοση ευθυνών».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των αγροτών και αναφερόμενη στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης να τους δώσει 1 δισ. ευρώ, η υπουργός υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση, μεσούσης της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, «ανταποκρίθηκε με το επίδομα αλληλεγγύης, την επιστροφή του ΦΠΑ και την προκαταβολή των επιδοτήσεων», προσθέτει, ωστόσο, ότι «δεν βρισκόμαστε σε κανονικές συνθήκες» και καταλήγει πως: «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν, στο πολιτικό σύστημα, στις επαγγελματικές τάξεις ή στους πολίτες, να αναπτύσσει το "σύνδρομο του Τιτανικού". Το παγόβουνο είναι μπροστά μας και θα το αποφύγουμε με τις σωστές κινήσεις στο εσωτερικό».

Σε ό,τι αφορά στα θέματα άμεσης αρμοδιότητάς της, η κα Διαμαντοπούλου λέει ότι στόχος της είναι ένα σχολείο που θα θέτει «πρώτα τον μαθητή», θα του παρέχει ουσιαστική γνώση και θα τον απαλλάσσει από ταλαιπωρίες και περιττά έξοδα. Υπογραμμίζει, δε, πως οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.