Skip to main content

Διαμαρτυρία φοιτητών στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ (vid)

Οι φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του ασύλου, ενώ ζητούν και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητές έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεσή τους με την ψήφιση του νόμου της κατάργησης του φοιτητικού ασύλου, ζητώντας παράλληλα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες και την αύξηση των δικαιούχων για διαμονή σε αυτές.

Εδώ και μια ώρα, αντιπροσωπεία φοιτητών συσκέπτεται με την Πρυτανεία προκειμένου να συζητηθούν πιθανές λύσεις στα αιτήματά τους.

«Εκ των βασικών αιτημάτων μας ήταν η υποχρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο του ΑΠΘ, η οποία ανέρχεται στο 73%. Το μόνο που λάβαμε ήταν γενικόλογες υποσχέσεις», δήλωσε μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε αντιπροσωπεία φοιτητών με τρεις Αντιπρυτάνεις.

Για έλλειψη χωρητικότητας και αθλιες συνθήκες διαβίωσης κάνει λόγο η πρόεδρος των Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ Άντζελα Λάρδα. «Τα 1.500 δωμάτια είναι το 2% των φοιτητών του ΑΠΘ. Κάθε χρόνο περίπου 120 αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 350 που υποβάλλονται, οι οποίες όλο και λιγοστεύουν λόγω των άθλιων συνθηκών στις εστίες» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης Διοικητικού Προσωπικού και Διοικητικών Υποθέσεων του Αριστοτελείου Ανδρέας Γιανακουδάκης εξέφρασε την ανάγκη εκταμίευσης πόρων περίπου 300.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας για τη συντήρηση των κτηριακών υποδομών της εστίας. «Σήμερα έγινε ένας πραγματικός διάλογος. Πολλά από τα αιτήματα των φοιτητών είναι δίκαια. Συμφωνούμε με την ιδέα του ασύλου, ωστόσο πρέπει να διευθετηθούν τα γνωστά ζητήματα και μετά να ξανακάνουμε την κουβέντα αυτή για την επαναφορά του», ανέφερε ο κ. Γιανακουδάκης.