Skip to main content

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ για τις συλλογικές συμβάσεις

Οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας την 24ωρη απεργία της περασμένης Παρασκευής, διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στα γραφεία της ΕΥΑΘ επί της Εγνατίας βρίσκονται αυτή την ώρα εργαζόμενοι της εταιρείας, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα και αύριο.

Οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας την 24ωρη απεργία της περασμένης Παρασκευής, διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατηγορώντας τη διοίκηση για κωλυσιεργία.

«Ενώ έχουμε συμφωνήσει με τη διοίκηση για την υπογραφή της ΣΣΕ εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, με διάφορες υπεκφυγές και όρους τελευταίας στιγμής που έβαλε στο τραπέζι, εκβίασε προκειμένου να δεχθούν μνημονιακούς όρους οι εργαζόμενοι»σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Αρχοντόπουλος. Και πρόσθεσε: «Έχουμε μείνει πλέον μετέωροι από τον πρόεδρο που παραιτήθηκε και το Υπερταμείο το οποίο αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του».

Αύριο, Τρίτη 2 Ιουλίου, εκδικάζεται η προσφυγή που έχει καταθέσει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το Σωματείο των Εργαζομένων, οι οποίοι βάσει της έκβασης θα αποφανθούν σε γενική συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Στο πλαίσιο της απεργίας η εξυπηρέτηση των πελατών πραγματοποιείται με προσωπικό ασφαλείας στα νέα γραφεία της ΕΥΑΘ, στην Εθνικής Αμύνης.