Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ-ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΒΓΑ ΣΤΟ ΥΜΑΘ (VID)

Όπως γράφουν τα τρικάκια που πέταξαν στον δρόμο τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, ρίχνουν άκυρο στον νόμο που κάνει το σχολείο χειρότερο.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που φέρνει αλλαγές στο Λύκειο και αναμένεται να περάσει από τη Βουλή με διαδικασίες εξπρές μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη εκφράζουν μαθητές, καθηγητές, και γονείς που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σήμερα στο κέντρο της πόλης.

Οι μαθητές πορεύτηκαν στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, μερίδα διαδηλωτών πέταξε αβγά στο ΥΜΑΘ.

Όπως γράφουν τα τρικάκια που πέταξαν στον δρόμο τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, ρίχνουν άκυρο στον νόμο που κάνει το σχολείο χειρότερο.

Μέλος της συντονιστικής και μαθήτρια Λυκείου, η Αθηνά Ιωαννίδου αναφέρει μιλώντας στη Voria.gr ότι με την μείωση των μαθημάτων γενικής παιδείας στο λύκειο που προβλέπει ο νόμος, η μόρφωση δεν θα είναι ολόπλευρη και οι μαθητές θα χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σχολείο.

«Επίσης με το να μειώνουν τις θέσεις στο μηχανογραφικό περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις επιλογές των παιδιών, που πρέπει να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους ήδη από τη Β’ Λυκείου», προσθέτει.

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο:

Με το νέο σύστημα, μειώνονται στη Γ΄ Λυκείου τα μαθήματα γενικής παιδείας, αυξάνεται η ύλη στα μαθήματα προσανατολισμού, οι απολυτήριες και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνονται σε τέσσερα μαθήματα (Νεοελληνική Γλώσσα και στα 3 μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής σε «χαμηλόβαθμα» τμήματα χωρίς Πανελλαδικές.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές της Β’ Λυκείου θα συμπληρώνουν αμέσως μόλις τελειώνουν την τάξη, στις 30 Ιουνίου (για φέτος μόνο αυτό θα γίνει τον Οκτώβριο) μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, από τις οποίες θα δημιουργηθεί η λίστα με τις σχολές στις οποίες θα γίνεται την επόμενη χρονιά η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο.

Το εάν επιθυμούν τελικά οι υποψήφιοι να εισαχθούν σε σχολή χωρίς εξετάσεις, θα το «κλειδώνουν» στη μέση της Γ’ Λυκείου, τον Φεβρουάριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ