Skip to main content

Διαμαρτυρία ενάντια στην κλιματική αλλαγή στην Καλαμαριά

Στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της WWF, συμμετέχει αύριο ο δήμος Καλαμαριάς.

Στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της WWF, συμμετέχει ο δήμος Καλαμαριάς που καλεί όλους τους δημότες του να δηλώσουν παρόντες σ΄ αυτή την προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, ο δήμος Καλαμαριάς θα «κατεβάσει» συμβολικά από τις 20.30 το βράδυ και για μία ώρα, τους διακόπτες του Δημαρχιακού μεγάρου, του κτηρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων και της νέας πλατείας Προσφυγικού Ελληνισμού, συμμετέχοντας έτσι στην περιβαλλοντική δραστηριότητα «Ώρα της Γης», η οποία αποτελεί μια συλλογική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για ένα συμβολικό μπλάκ άουτ-διαμαρτυρία ούτως ώστε να γίνουν πιο απαιτητικά βήματα και να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου, προκειμένου να έχει ο πλανήτης ένα βιώσιμο μέλλον.

Στόχος της περιβαλλοντικής αυτής δραστηριότητας είναι να αναχαιτιστεί η περιβαλλοντική κρίση και να ενισχυθεί σημαντικά η παγκόσμια συμμαχία για την έγκαιρη αλλαγή πορείας προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμος Καλαμαριάς εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο πιλοτικά, πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στο κεντρικό Δημαρχιακό μέγαρο (Η/Υ, Εκτυπωτές, Fan coil), ενώ, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής του πεζόδρομου της οδού Κομνηνών, θα δημιουργηθούν θέσεις για ποδήλατα, προτρέποντας έτσι τους δημότες στη χρήση τους.