Skip to main content

Διαμαρτυρία ΕΝΙΘ για μη ανανέωση σύμβασης επικουρικής ιατρού στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος

Η ΕΝΙΘ προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 3/7 στις 08:30 στη Διοίκηση του ΓΝΘ Αγ. Παύλος

Τη μη ανανέωση της σύμβασης επικουρικής ιατρού Βιοπαθολόγου στο νοσοκομείο ΓΝΘ Αγ. Παύλος καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΝΙΘ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, «πριν λίγες μέρες  της ανακοινώθηκε ότι δε χρειάζεται άλλο στο νοσοκομείο οπότε απολύεται! Μάλιστα αιφνιδιαστικά της δόθηκε εντολή από το γραφείο προσωπικού να πάρει όλες τις άδειές της μέχρι τη λήξη της σύμβασης».

Η ΕΝΙΘ καταδικάζει τη στάση της Διoίκησης του νοσοκομείου Αγ. Παύλος, και της 4ης ΥΠΕ «που αρνείται να ανανεώσει τη σύμβαση σε μια συνάδελφο που συνεισέφερε στο ΕΣΥ κάτω από αντίξοες συνθήκες με συνεχείς μετακινήσεις μεταξύ δημοσιών δομών υγείας μέσα στα χρόνια της πανδημίας, με υπερεργασία, καλύπτοντας τα κενά ακόμη και σε τμήματα που δεν προβλεπόταν από τη σύμβασή της. Καταγγέλλουμε και το γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν παίρνει καν την ευθύνη να ενημερώσει τη συνάδελφο εγκαίρως πριν από τη λήξη της σύμβασης προκειμένου να προγραμματίσει τις άδειές της».

«Όλα αυτά την ώρα που το κύριο επιχείρημα της κυβέρνησης για να μην προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών είναι ότι δεν υπάρχουν γιατροί. Αλλά συνεχίζουν να τους αντιμετωπίζουν απαξιωτικά επιτείνοντας το καθεστώς ανασφάλειας, των συνεχών μετακινήσεων, της υπερεργασίας και των χαμηλών απολαβών. Απαιτούμε άμεσα την μονιμοποίηση της συναδέλφου και όλων των επικουρικών ιατρών. Κανείς δεν περισσεύει».

Η ΕΝΙΘ προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 3/7 στις 08:30 στη Διοίκηση του ΓΝΘ Αγ. Παύλος.