Skip to main content

«Διαμεσολαβητές, εργολάβοι και μαυραγορίτες σε ρόλο Κασσάνδρας»

Τι αναφέρει στη Voria.gr στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, που γνωρίζει τις εκτιμήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, για την κινδυνολογία και τη μοιρολατρία που έχει εξαπλωθεί στη χώρα.

του Σπύρου Νάννου

Επιχείρηση με αλλεπάλληλα e-mails σε κομματική βάση, Ιπποκράτους και Κοινοβουλευτική Ομάδα έχουν ξεκινήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ημέρες πριν την εξειδίκευση των μέτρων που αναφέρει ο Οδικός Χάρτης και, ως γνωστόν, παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε αυτά τα e-mails, στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για διαμεσολαβητές εργολάβους της αγωνίας των πολιτών, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, αφήνοντας ωστόσο αιχμές και για ορισμένους στην κυβέρνηση που συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα και τριγμούς.

«Στη χώρα μας, υπάρχουν πάρα πολλοί, δυστυχώς, που επιδίδονται σε κινδυνολογία ή σε μοιρολατρία και σε σχόλια και κριτικές γενικού τύπου. Δεν κάνουν προτάσεις και αποφεύγουν «όπως ο διάβολος το λιβάνι» το συγκεκριμένο. Ακόμα και όσες προτάσεις κατατίθενται, ως επί το πλείστον, είναι γενικόλογες και άρα ανεύθυνες και ατεκμηρίωτες, με στόχο να κολακέψουν το λαό ή να εκμεταλλευτούν τον πόνο του - όχι να λύσουν τα προβλήματά του» επισημαίνει στη Voria.gr στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου που γνωρίζει τις εκτιμήσεις του Γιώργου Παπανδρέου προσθέτοντας πως «στην πλειοψηφία τους, οι «δημοσιολογούντες», είτε είναι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, είτε Μέσα Ενημέρωσης, είτε δήθεν ανεξάρτητοι αναλυτές και ανησυχούντες επιστήμονες, επιλέγουν το ρόλο της δήθεν Κασσάνδρας. Αρκετοί δε, έστω και άθελά τους, συνταυτίζονται με συμφέροντα και ιδιοτελείς σύγχρονους μαυραγορίτες, εγχώριους ή και της αλλοδαπής. Και ξέρουμε την κερδοσκοπική επίθεση που γίνεται εναντίον της χώρας μας, από εκείνους οι οποίοι έχουν τεράστια συμφέροντα να μην πετύχει».

Επισημαίνει ακόμα πως «αρκετά με τους διαμεσολαβητές εργολάβους της αγωνίας των πολιτών. Φτάνει πια το μοιρολόι και η μιζέρια. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Το έθνος χρειάζεται όραμα, συγκεκριμένους στόχους και αισιοδοξία. Και αυτό είναι που εμείς κάνουμε καθημερινά, διαμορφώνοντας και όραμα, και συγκεκριμένους στόχους, και μια αισιόδοξη πορεία».

Οι απαντήσεις

Εξάλλου και σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση, στην κυβέρνηση συνεχίζουν να επισημαίνουν πως «…δεν υφίσταται τέτοιο θέμα», ενώ για το έλλειμμα τονίζουν χαρακτηριστικά πως «…ξεχνούν ορισμένοι πως καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα κατά το 1/3, το μεγαλύτερο ποσοστό ιστορικά που έχει καταφέρει ποτέ χώρα της Ευρωζώνης. Και μάλιστα, σε δύσκολες συνθήκες ύφεσης. Ιδιαίτερες είναι και οι αναφορές για εκλογές και ανασχηματισμό: «Άλλοι πάλι μιλούν για ανασχηματισμούς, για εκλογές, για κάθε θέμα, είτε θεωρητικό, είτε μικροπολιτικό, είτε επουσιώδες μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Βέβαια, Δημοκρατία έχουμε, είναι ελεύθερη η διατύπωση της γνώμης σε όλα τα θέματα».

Απαντούν εξάλλου σε όλους και σε όλες σε υπουργικό συμβούλιο και Κοινοβουλευτική Ομάδα για το ότι παρατηρείται καθυστέρηση όταν υπογραμμίζουν τα εξής: «Ξέρουμε ότι είναι ώρα αποφάσεων, και μεγάλων, και καθημερινών. Στόχος μας - βάζουμε γραμμή με το παρελθόν. Διαχειριζόμαστε αναγκαστικά, αλλά και με τον πιο υπεύθυνο τρόπο, τα βάρη του παρελθόντος. Παράλληλα, όμως, τραβώντας τη γραμμή με το παρελθόν. Γνωρίζουμε πού πρέπει να πάει η χώρα. Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και τις εξειδικεύουμε, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που εμείς θέσαμε. Τα όσα κάναμε μέχρι τώρα έφεραν απτά αποτελέσματα στην προσπάθεια για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της χώρας. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, εξαιρετικά μεγάλες προκλήσεις. Και αυτή τη δουλειά, έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να τη φέρουμε εις πέρας και να πετύχουμε».