Skip to main content

Διάνοιξη της οδού Αγαμέμνονος στα Γιαννιτσά

Στην τελική ευθεία μπήκε το έργο διάνοιξης της οδού Αγαμέμνωνος στην πόλη των Γιαννιτσών, όπου για μεγάλο διάστημα ένα περίπτερο καθυστερούσε τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια.
Στην τελική ευθεία μπήκε το έργο διάνοιξης της οδού Αγαμέμνωνος  στην πόλη των Γιαννιτσών. Πρόκειται για την προέκταση της οδού Βελίκα Ρώμα μετά το ύψος της οδού Δημάρχου Στάμκου όπου για μεγάλο διάστημα ένα περίπτερο καθυστερούσε τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει πριν δύο περίπου χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα πολύπλοκο νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου εμπλέκονται και οι δυο βαθμοί αυτοδιοίκησης στο θέμα των περιπτέρων. Αυτό στάθηκε αφορμή για την καθυστέρηση που προέκυψε στην ολοκλήρωση του έργου.

Τελικά μετά από συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου Γιαννιτσών και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και την περασμένη Παρασκευή συνεργείο του δήμου Γιαννιτσών που αποτελούσαν υπάλληλοι και μηχανήματα της υπηρεσίας καθαριότητας (γκαράζ), εκτελώντας τις νόμιμες αποφάσεις, προχώρησε στην αποξήλωση του περιπτέρου.

Ήδη η εικόνα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη περιοχή της πόλης είναι διαφορετική, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες τοποθέτησης κρασπέδων και κατασκευής πεζοδρομίων, ώστε πολύ σύντομα ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία.

Η λειτουργία αυτής της οδού αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω της λειτουργίας της Οικονομικής Εφορίας αλλά και της διέλευσης αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς την βόρεια πλευρά της πόλης και την περιοχή των Σφαγείων, ενώ θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στους πεζούς ιδίως στους μαθητές  που κινούνται καθημερινά στη διαδρομή αυτή.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νίκος Παπανικολάου αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στη βελτίωση της κινητικότητας στο κέντρο της πόλης και παράλληλα της ασφάλειας πεζών και οδηγών και συμπλήρωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά από διανοίξεις οδών παράλληλα με τη σταδιακή  εφαρμογή της Κυκλοφοριακής Μελέτης που έχουν συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας στο εμπορικό κέντρο της πόλης, κάτι που το αντιλαμβάνονται και αποδέχονται όλοι όσοι κινούνται καθημερινά σε αυτό. Προτεραιότητές μας είναι η ποιότητα ζωής, η ασφάλεια των πολιτών και αυτό το επιτυγχάνουμε με μια σειρά από διαφορετικές δράσεις στις οποίες εντάσσονται και οι διανοίξεις οδών».