Skip to main content

Διανομές τροφίμων σε 5.200 δικαιούχους από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 3 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Διανομές τροφίμων σε 5.200 δικαιούχους θα πραγματοποιήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνέχισης υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD (2014-2020)». Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών ψυγείου (κρέας βόειο, κρέας χοιρινό, τυρί φέτα, γραβιέρα) καθώς και ειδών παντοπωλείου (λάδι, ζυμαρικά, φακές, κονσέρβα τόνος) και νωπών προϊόντων (πατάτες, μήλα) για τους δικαιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2023 από τις 09:00 έως τις 14:00 και συγκεκριμένα:
 
    10/10/2023: Διανομή στους δικαιούχους της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας και της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.
    11/10/2023: Διανομή στους δικαιούχους της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.
    12/10/2023: Διανομή στους δικαιούχους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Δικαιούχοι της διανομής είναι οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους έως 30-07-2023 ώστε να είναι δικαιούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 3 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η ταυτοποίηση των στοιχείων των περίπου 5.200 δικαιούχων θα γίνει ανά Δημοτική Κοινότητα, με τη χρήση tablet.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για το σημείο, την ημερομηνία και την ώρα διανομής έγκαιρα. Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι που θα ειδοποιηθούν θα πρέπει να προσκομίσουν:
 
    την εγκριτική απόφαση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ)
    τον Α.Μ.Κ.Α.
    την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση).

Συνιστάται στους προσερχόμενους/μενες:
 
    Να έχουν μαζί τους καροτσάκι και σακούλες για τη μεταφορά των προϊόντων
    Να μη συνωστίζονται
    Να τηρούν τις ώρες προσέλευσης, που γνωστοποιούνται και με γραπτό μήνυμα
    Να τηρούν τις αποστάσεις
    Να εφαρμόζουν τα μέτρα που αφορούν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.