Skip to main content

Διάσωση 160 αλλοδαπών από τη θάλασσα σε Σάμο και Λέσβο

Στελέχη του λιμενικού σώματος και της FRONTEX εντόπισαν σήμερα συνολικά 160 αλλοδαπούς σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις σε Σάμο και Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 160 αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανοκίνητες λέμβους προχώρησαν οι λιμενικές αρχές σε Σάμο και Λέσβο.

Συγκεκριμένα, το πρωί Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 37 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 41 αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Το πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΥΛΑΚΙΑ” βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Πλήρωμα σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, εντοπίστηκε και άλλη μια πνευστή λέμβο με 39 αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.

Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση 43 αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΡΑΚΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Πλήρωμα του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.